Alanlarında uzman kadromuz 12 departman ile tam kadro işlemlerinizi sorunsuz ve hızlı şekilde tamamlar.

Danışmanlık almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin.

0 212 90 90 520

Tıbbi Olmayan Veteriner Ürünü bildirimleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tıbbi Olmayan Veteriner Sağlık Ürünleri Yönetmeliği

17.12.2011 Tarih ve 28145 Sayılı Resmi Gazete

Bu yönetmelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; hayvanların deri, tırnak, kuyruk gibi dış kısımlarına uygulanmak üzere, temizleme, bakım yapma, koruma veya iyi bir durumda tutma amaçlarıyla hazırlanmış hayvan kozmetiği ürünlerinin, içme sularına katılarak kullanılan ve sulardaki istenmeyen maddeleri uzaklaştıran veya bağlayan klor nötralizanları gibi ürünlerin, hayvan barınaklarında kullanılan altlıkların nem ve koku gibi özellikleri üzerine etkiyen düzenleyicilerin, esas olarak tıbbi bir etkisi olmayan ancak içerdiği maddeler nedeniyle esas tedaviye yardımcı olarak kullanılan, harici uygulamaya özgü ve kozmetik benzeri ürünlerin ve akvaryum sularında kullanılmak suretiyle hayvanların yaşam ortamını iyileştirmeye yönelik ürünlerin üretimi, ithalatı, piyasaya arzı, ihracatı, tanıtımı ve satışına ilişkin usul ve esasları belirler.

Bize Ulaşın: 0 212 90 90 52

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Tıbbi Olmayan Veteriner Sağlık Ürünlerinin üretimi, ithalatı, piyasaya arzı, ihracatı, tanıtımı ve satışına ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla 17 Aralık 2011 tarihinde Tıbbi Olmayan Veteriner Sağlık Ürünleri Yönetmeliği yayınlanmıştır. Bu yönetmelik gereğince Tıbbi Olmayan Veteriner Ürünü üretmek, ürettirmek, ithal veya ihraç etmek ve piyasaya sunmak isteyen firmaların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirimde bulunmak zorundadır.

Tıbbi Olmayan Veteriner Ürünü yönetmeliği ;

  • Kozmetik ürünleri,
  • İçme sularına katılarak kullanılan ve sulardaki istenmeyen maddeleri uzaklaştıran veya bağlayan klor nötralizanları gibi ürünleri,
  • Hayvan barınaklarında kullanılan altlıkların nem ve koku gibi özellikleri üzerine etkiyen düzenleyicileri,
  • Esas olarak tıbbi bir etkisi olmayan ancak içerdiği maddeler nedeniyle esas tedaviye yardımcı olarak kullanılan, harici uygulamaya özgü ve kozmetik benzeri ürünleri,
  • Akvaryum sularında kullanılmak suretiyle hayvanların yaşam ortamını iyileştirmeye yönelik ürünleri kapsar.

Bunlar ilaç iddiası taşımayan, tedavi edici olmayan ancak hayvan sağlığı için kullanılan destekleyici ürünlerdir. İlaçlar bu mevzuat kapsamında değerlendirilmez.

 

Bu yönetmelik kapsamında bildirim sahiplerinin, veteriner hekim, eczacı, kimyager veya kimya mühendisi meslek gruplarından bir kişiyi sorumlu personel olarak görevlendirmesi gerekmektedir.

Tıbbi Olmayan Veteriner Ürünü bildirimleri için,

Ürün Etiketinin mevzuata uygun hazırlanması,

Ürüne ait Güvenlik Bilgi Formlarının hazırlanması,

Tıbbi Olmayan Veteriner Sağlık Ürün Kayıt Dosyası hazırlanması ve başvuru yapılması,

Başvuru takibi ve gerekli evrakların düzenlenmesi için profesyonel destek veriyoruz

Mevzuatın getirdiği tüm sorumluluklarınızda profesyonel yardım ve danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz

Tıbbi Olmayan Veteriner Ürün kaydı

Gerekli uzmanlarımız ve personelimiz ile Tıbbi Olmayan Veteriner Ürünü kayıt işlemlerinizi yapmakta konu hakkında gerekli danışmanlığı verebilmekteyiz.

Belgelerin onaylanmasından sonra piyasaya sürülen her bir Tıbbi Olmayan Veteriner Ürünü ÜTS sistemine kaydı yapılmalıdır.  Online kayıt işlemi sırasında ürün ile ilgili bilgilerin sisteme girişinin yapılması yanında ürünün Türkçe etiketlerinin PDF formatında veri tabanına yüklenmesi gerekmektedir. ProDanışmanlık olarak tüm ürün kaydı işlemlerinizde etkin rol oynayarak ürünlerinizin hatasız bir şekilde en kısa zamanda sistemi kaydını gerçekleştirmekteyiz.

CE Belgesi (CE İşareti) Nedir?

CE İşareti, Üreticinin ilgili teknik düzenlemeden kaynaklanan bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve ürünün ilgili tüm uygunluk değerlendirme, test ve işlemlerine tabi tutulduğunu gösteren bir Avrupa Birliği işaretidir.

CE işareti, ürünün AB içerisinde serbestçe dolaşımını sağlayan, 1 Ocak 2004 itibariyle Türkiye iç pazarında da kullanılma zorunluluğu olan, üreticinin garanti beyanı olmakla beraber bir bakıma ürünün belgesi niteliğindedir bu yüzden CE Belgesi olarak adlandırılır.

CE işareti , ürünün mevzuata uygunluğunu göstermek için kullanılır. Ürün üzerinde üretici veya temsilcisinin ismi, onaylanmış kuruluş numarası, ürünün adı, yönetmeliklerde tanımlanan ölçüler bulunmaktadır.

CE İşareti tüketiciye bir kalite güvencesi sağlamaz.

 

MDD-annex-II-3a

Avantajlı fiyatlardan yararlanarak danışmanlık hizmeti alın.

  • RUHSATLANDIRMA İŞLEMLERİ Teklif iste
  • Firma kaydı
  • Ürün kaydı
  • MDR sistemine entegre işlemleri
  • Belge kaydı
  • CE Declaration of confirmity işlemleri
  • Serbest Satış Sertifikası alımı
  • SGK kaydı

Aradığınız DanışmanlıkBildirimRuhsatlandırmaSağlık BakanlığıTercümeMSDSKozmetikMDRÜTSTMGDGümrük ve Ticaret BakanlığıYurt dışıTıbbi Cihaz işlemleri ise doğru adrestesiniz...

    TSE tarafından yetkilendirilmiş sertifikalı uzmanlarımız tarafından işlemleriniz profesyonel & hızlıca yapılır.Danışmanlık almak ve hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin.

    ADRES

    Bahçelievler İstanbul, Türkiye - Karşıyaka, İzmir, Türkiye.

    TELEFON

    +90 212 90 90 520

    EMAIL

    iletisim@prodanismanlik.com